Printer Friendly Version Privredna manifestacija "Dani Srbije u Ukrajini" @ 4 October 2013 01:37 PM

 

"Dani Srbije u Ukrajini" i poseta srpskih kompanija centrali trgovinskog lanca "Ašan Ukrajina", održana je 2. oktobra u Kijevu. Na ovoj manifestaciji učestvovali su predstavnici 32 naše kompanije, državni sekretar Ministarstva za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Stevan Nikčević i direktor Predstavništva Privredne komore Srbije u Moskvi Sveta Vasiljević.

U organizaciji "Ašana" održana je jednodnevna, intenzivna manifestacija koja je obuhvatila posete hipermarketima, prezentaciju tržišta i sastanke sa kupcima. Na otvaranju ovog skupa ambasador Rade Bulatović i državni sekretar Stevan Nikčević su u svojim obraćanjima posebno istakli značaj instutucionalne podrške našoj privredi i podvukli da je prioritet u radu Ministarstva za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije i Ambasade nastup srpske privrede u inostranstvu i povećanje izvoza. Ukazano je i na značaj ovakvih manifestacija kojima se na neposredan način upoznaje tržište, njegovi potencijali i zahtevi.

Predstavnici naših kompanija su izrazili izuzetno zadovoljstvo zbog organizacije i načina prezentacije mogućnosti za snabdevanje trgovinskog lanca "Ašan-Ukrajina". Posebno su naglasili da je ovo bila jedna od retkih konstruktivnih poseta, jer su imali prilike ne samo da sagledaju mogućnosti za plasiranje svojih proizvoda, već i da neposredno i konkretno razgovaraju sa kupcima. Svi učesnici na ovoj manifestaciji su se složili u oceni da je nakon dužeg vremena u Ukrajini organizovana poseta naših privrednika i izrazili nadu da će doneti konkretne rezultate i obezbediti nastup naših kompanija na ovom tržištu.