Printer Friendly Version Посета Првог потпредседника Владе и министра спољних послова И. Дачића Украјини @ 22 July 2015 01:56 PM

             

  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић боравио је 16. и 17.  јула у Украјини, у Кијеву, у функцији председавајућег ОЕБС-у, где је разговарао са министром иностраних послова Украјине Павлом Климкином. 


  Председавајући ОЕБС- у је имао разговоре и са шефом Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини амбасадором Ертугрулом Апаканом, својим специјалним представником у Украјини и у Трилатералној контакт групи амбасадором Мартином Сајдиком и пројектним координатором ОЕБС-а амбасадором Вајдотасом Вербом.

  ППВ и МСП И. Дачић изразио задовољство због континуитета у пријатељским односима истичући тежњу за даљим унапређењем братких односа две земље.

  Као председавајући ОЕБС-у истакао истрајност у напорима за решавање сукоба и постизању напретка у кључним питањима дијалога. У име ТРОЈКЕ ОЕБС пренео поруку о свеобухватности спровођења одредаба споразума из Минска.

 ППВ и МСП И. Дачић такође се састао са посматрачима ОЕБС делегираним из Р. Србије.