Printer Friendly Version УБЛАЖАВАЊЕ РЕСТРИКТИВНИХ МЕРА У ВЕЗИ СА ПАНДЕМИЈОМ ВИРУСА COVID-19 @ 24 April 2020 10:28 AM

Владa Републике Србије донела је одлуку у вези са ублажавањем одређених мера за спречавање ширења коронавируса.

Грађани старији од 65 година могу да уторком, петком и недељом излазе у шетњу у трајању од 30 минута. Они ће својих пола сата за шетњу моћи да искористе у периоду од 18.00 часова до један сат иза поноћи, највише 600 метара од места становања.

Дозвољен је рад послодавцима из области пружања услуга, попут аутомеханичарских и вулканизерских радњи, обућара, кројача, хемијских чишћења, школа за обуку возача, као и послодавцима из области трговине на мало – књижарама, трговцима моторним возилима, бициклима, наутиком, техничком робом, грађевинским материјалом.

Зелене пијаце (на отвореном и затвореном простору) су поново отворене, уз обавезну примену свих мера заштите.

Сви послодавци су у обавези да радницима обезбеде заштитна средства (маске, рукавице и дезинфекциона средства) и рад се мора обављати уз поштовање социјалне дистанце.

Такође, рад и даље није дозвољен у делатностима које подразумевају близак физички контакт, тако да фризерски салони, салони за негу лепоте, теретане и фитнес центри и даље остају затворени.

Битно је нагласити још једном да се рад у објектима и делатностима којима је то дозвољено може обављати искључиво уз поштовање свих мера заштите и коришћење средстава за дезинфекцију и заштитних средстава – маски и рукавица.