Printer Friendly Version УЧЕШЋЕ ПРВЕ ДАМЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ГОСПОЂЕ ТАМАРЕ ВУЧИЋ НА САМИТУ ПРВИХ ДАМА И ГОСПОДЕ У КИЈЕВУ @ 25 August 2021 12:15 PM

Супруга председника Републике Србије госпођа Тамара Вучић посетила је Кијев поводом учешћа на Самиту првих дама и господе, који је одржан 23. августа 2021. године. Домаћин Самита је била прва дама Украјине Олена Зеленска, а уз прву даму Републике Србије, на Самиту су учествовале и прве даме Летоније, Бразила, Литваније и Либана, као и многобројни експерти.

 

Главна тема Самита је било јачање сарадње у циљу проналажења одговора на кључне изазове данашњице и том приликом прва дама Републике Србије представила је резултате свог дугогодишњег рада на успостављању Центра за рани развој детета и инклузију.

 

Самит је завршен усвајањем Декларације Самита првих дама и господе са циљем промовисања сарадње првих дама и господе у превазилажењу последица изазваних пандемијом вируса Covid-19 и достизању Циљева одрживог развоја, као и Заједничке изјаве.

Прва дама Републике Србије гђа Тамара Вучић је током свог боравка у Кијеву посетила и Амбасаду Републике Србије у Украјини и том приликом разговарала са амбасадором Републике Србије у Украјини господином Ацом Јовановићем о актуелним питањима из домена рада Амбасаде.