Printer Friendly Version 26.02.2022. - Селаковић упознао украјинског амбасадора са закључком Савета за националну безбедност @ 26 February 2022 08:33 PM

Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Украјине Олександром Александровичем.

Министар Селаковић упознао је украјинског амбасадора са закључком Савета за националну безбедност, о којем ће се ускоро изјаснити Влада Србије. 

Шеф српске дипломатије рекао је да Република Србија пружа пуну и принципијелну подршку поштовању начела територијалног интегритета Украјине, нагласивши да су општеприхваћени принципи заштите међународног права основа спољне политике Србије.  

Србија, према његовим речима, сматра веома погрешним кршење територијалног интегритета било које земље, укључујући Украјину. 

Селаковић је истакао приврженост Србије дијалогу и мирном решавању спорова, додавши да српски народ Русе и Украјинце сматра братским народима и да губитак сваког живота у Украјини доживљавамо као трагедију. 

Министар је истакао спремност Србије да прихвати избеглице из Украјине и да, у сладу са нашим могућностима, упутимо хуманитарну и медицинску помоћ.

Извор/Фото: www.mfa.gov.rs